Kártevő-mentesítés HACCP, IPM/IPC rendszerben, HACCP rovarirtás, HACCP rágcsálóirtás

Szabványos kártevőirtás, rovarok és rágcsálók elleni védekezés

 Mi a HACCP, miért fontos része a kártevőirtás? 

Hatályos jogszabályok

    1. Európai Uniós előírások:

  • 852/2004/EK rendelet (I. és II. melléklete)
  • 853/2004/EK rendelet (I. melléklete)

    2. Járványügyi rendelet (18/1998 (VI. 3.) NM rendelet) 4. mellékletében:

az élelmiszeripari szakágazatoknál (élelmiszerek és italok előállítására, tárolására, szállítására szolgáló helyek, piacok, vásárcsarnokok, vendéglátó-ipari és közétkeztetési egységek) az alábbi egészségügyi kártevők ellen kell védekezni:

  • Házi legyek ellen szezonális védekezést kell végrehajtani: rendszeresen, program szerint, szakképesített személynek.
  • Csótányok és rágcsálók: megtelepedésük és elszaporodásuk megelőzéséről gondoskodni kell. Rendszeresen, program szerint, szakképesített személynek.
  • Madarak (galambok, verebek): megtelepedésük és elszaporodásuk megelőzése érdekében ezektől a létesítményektől távol kell őket tartani.

    3. Magyar biocid rendelet 8. számú melléklete

    4. OEK Tájékoztató

HACCP rovairtás, HACCP rágcsálóirtás, HACCP kártevőirtás a gyakorlatban, kártevő-mentesítés, rovarok és rágcsálók elleni védekezés az élelmiszeriparban egészéves garanciával

Hatóságok számára kötelező a kártevőirtóval való szerződés megléte. Ennek csótányok és rágcsálók ellen való védekezésre kell kiterjednie, légyszezonban (április-október) kiegészíthető házi légyre is.

Diszkrét monitoring rendszert építünk ki, ezt nem látják a vevők, vendégek, és nem zavarja a munkát sem. Bármilyen időpontban zavartalan a rendszer ellenőrzése, nem kell hozzá bezárni a létesítményt.

Mivel célunk a megelőzés, így alacsony költségek mellett vagyunk képesek működtetni egy HACCP kártevő-mentesítési rendszert a lehető legkevesebb irtószerrel, vagy akár irtószer nélkül.

Mi az az IPM/IPC és miért van szükség a használatára?

IPM = Integrated Pest Management

IPC = Integrated Pest Control

Először a növényvédelmi kártevőirtásban fejlesztették ki, a folyamatos peszticidhasználatot felváltandó. Célja a minél kisebb mennyiségű irtószerfelhasználás, így a kockázatok csökkentése.

Felderítjük a kártevőfertőzottséget --> Elemezzük a fertőzott területet --> Ha szükséges elvégezzük a kártevőirtást --> Folyamatos monitoring rendszert működtetünk

Mint mindenféle munkánknál, itt is a megelőzésen van a hangsúly:

  1. mindent meg kell tenni, hogy a kártevők bejutását megakadályozzuk
  2. ha mégis bejutottak, fontos hogy olyan körülmények várják őket, melyek nem teszik lehetővé megtelepedésüket és elszaporodásukat

Miért van szükség a használatára?

  • ezúton hatékonyan csökkenthető az irtószerfelhasználás
  • elősegíti Megrendelőink aktív közreműködését
  • hosszútávon rendkívüli módon csökkenti a kártevőirtási szolgáltatások összköltségét

A dokumentáció relevanciája és minősége elengedhetetlen a HACCP és az IPM/IPC rendszerű kártevő-mentesítésben

A szükséges dokumentációt díjmentesen, hiánytalanul, és kifogástalanul készítjük el és adjuk át Önnek!

Ez tartalmazza a kártevőirtási szerződést, a biztonságtechnikai adatlapokat, a kártevőmentesítési programot, a munkalapot, a kártevőirtó szerelvények térképét, és az ellenőrzési naplót.

KÉRJEN INGYENESEN ÁRAJÁNLATOT Zala, Vas, Veszprém és Somogy megyében történő kártevőirtásra!

UGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE

Működési területünk:

Keszthely, Hévíz, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Zalakaros, Zalaszentgrót, Kehidakustány, Sárvár, Szombathely, Celldömölk, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Szigliget, Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő, Tapolca, Sümeg, Badacsony, Marcali, Kéthely, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonboglár, Balatonlelle, Zala megye, Vas megye, Veszprém megye, Somogy megye, Balaton

 

Címkék:

rovarirtás, rágcsálóirtás, rovarirtó, rágcsálóirtó, kártevőirtás, kártevő-mentesítés, ágyi poloska, poloskairtás, csótányirtás, darázsirtás, hangyairtás, fáraóhangya, bolhairtás, légyirtás, molyirtás, egérirtás, patkányirtás, HACCP, fertőtlenítés

TUDÁSTÁR