Tudnivalók a gélezéssel történő hangyairtásról

2018.01.22 19:39

Hangyairtás gélezéssel

Az attraktánst (vonzó anyagot) tartalmazó mikrokapszulás permetezőszer illetve a granulátum mellett előszeretettel alkalmazzuk a hangyairtó gélt is, mint önmagában is helytálló, hatásos módszert. Beltéri és ház körüli felhasználásra is kiváló. Az általunk használt gélek nem csak a fehérje - és olajos táplálkozású hangyák ellen veszik fel a harcot, hanem az édes táplálkozásúak is sikeresen kiirthatóak a segítségükkel.

Az úgynevezett biológiai aktiválás segítségével biztosítani tudjuk, hogy a gél sem állatra, sem emberre nem jelent veszélyt, hiszen a hatóanyag átalakulása a rovar gyomrában történik.

Az általunk felhasznált hangyairtó gél teljesen szagtalan, nem szennyez. Mivel átlátszó, esztétikailag sem okoz problémát. Állaga lehetővé teszi a függőleges felületeken történő alkalmazást is.

A gél további jó tulajdonsága, hogy használatával a teljes kolóniát elérhetjük, mert:

  1. A csalétek hosszú hatástartóssággal bír.
  2. A késleltetett hatás miatt a dolgozók többet fogyaszthatnak a csalétekből.
  3. Mivel a dolgozók visszatérnek a bolyba, egymást is megfertőzik.
  4. A trophallaxisnak köszönhetően (a folyamat mely során a hangyák táplálják egymást) a hangyák átadják a csalétket a fiasításban résztvevő egyedeknek, így eljut a királynőhöz. Ezzel már teljes a siker!

Összességében a gélezés módszere rendkívül hatékony, és sok esetben ajánljuk Ügyfeleinknek, akár a permetezés teljes kiváltására. A kényes helyeken (pl.:gyerekszoba) és élelmiszer közelében a legnagyobb biztonsággal alkalmazható.

A hangyairtásról bővebben itt olvashat! ->

A különféle hangyafajok biológiájáról itt tájékozódhat részletesebben! ->

 

Képgaléria: Hangyairtás gélezéssel