GHP útmutatók

Jó Higiéniai Gyakorlat útmutatók

2016-ban elkezdődött a szakágazati jó higiéniai útmutatók felülvizsgálata

A 2006. január 1-vel hatályba lépő 852/2004/EK rendelet III. Fejezete alapján a helyes gyakorlatról szóló nemzeti útmutatókat az élelmiszeripari vállalkozások kategóriainak megfelelően kell kidolgozni és terjeszteni, egyeztetve az érintettek képviselőivel, valamint tekintettel a Codex Alimentarius vonatkozó magatartási szabályzataira. A tagállamok ösztönözhetik az útmutatók elkészítését.

https://eurlex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=DD:13:34:32004R0852:HU:PDF

A Higiéniai Bizottságot a 68/2007. (VII. 26.) FVM-EüM-ESzCsM együttes rendelet hozta létre. A Kormány a 1373/2013. (VI. 27.) Korm. határozattal módosította Higiéniai Bizottságról Higiéniai Munkacsoportra a testület megnevezését.

Élelmiszerlánc és Állategészségügyi Állandó Bizottság Biológiai Biztonság; Állategészségügyi és Állatjóléti; Import ellenőrzési Szekcióinak ülésén, 2008. július 16.-án tárgyalta az útmutatók elkészítésére vonatkozó útmutatót. A DG SANCO honlapján a vonatkozó dokumentumok elérhetőek.

https://ec.europa.eu/food/food/biosafety/hygienelegislation/good_practice_en.htm

A Higiéniai Munkacsoport által 2016. november 30-án elfogadott útmutató:

A Higiéniai Bizottság által 2013. február 6-án elfogadott útmutató:

A Higiéniai Bizottság által 2012. március 5-én elfogadott útmutató:

A Higiéniai Bizottság által 2011. május 16-án elfogadott útmutató:

  • Útmutató az élelmiszer és italadagoló automaták működésének és az italcsapolás jó higiéniai gyakorlatához (Az útmutató legújabb változatát 2013. február 6-án fogadta el a Higiániai Bizottság)

A Higiéniai Bizottság által 2009. április 29-án elfogadott útmutatók:

A Higiéniai Bizottság által 2009. február 27-án elfogadott útmutatók:

A Higiéniai Bizottság által 2008. november 28-án elfogadott útmutatók: 

Az élelmiszeripari üzemek építésének higiéniai szempontjai  című útmutató további az élelmiszeripari üzem létesítésével kapcsolatos információkat tartalmaz.

Forrás: https://elelmiszerlanc.kormany.hu

Működési területünk:

Keszthely, Hévíz, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Zalakaros, Zalaszentgrót, Kehidakustány, Sárvár, Szombathely, Celldömölk, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Szigliget, Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő, Tapolca, Sümeg, Badacsony, Marcali, Kéthely, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonboglár, Balatonlelle, Zala megye, Vas megye, Veszprém megye, Somogy megye, Balaton

 

Címkék:

rovarirtás, rágcsálóirtás, rovarirtó, rágcsálóirtó, kártevőirtás, kártevő-mentesítés, ágyi poloska, poloskairtás, csótányirtás, darázsirtás, hangyairtás, fáraóhangya, bolhairtás, légyirtás, molyirtás, egérirtás, patkányirtás, HACCP, fertőtlenítés

TUDÁSTÁR