Ágyi poloska irtás

Ágyi poloska - Cimex lectularius
Ágyi poloska - Cimex lectularius

Sokan szégyenlik, ha lakásukban ágyi poloskák telepednek meg. Erre semmi okuk, hiszen ez nem utal rossz körülményekre, takarítatlanságra, egyszerűen csomaggal, bútorral, egyéb tárggyal, ruhával behurcolták. Akár egy ötcsillagos szállodában is előfordulhat, sőt elő is fordul! Ennek ellenére a helyzetet mindig diszkréten kezeljük, és minőségi megoldást kínálunk! Járművünkkel és ruházatunkkal nem utalunk rovarirtásra.

Mit ajánlunk mi?

Biztos megoldást, akár első irtás után. Teljeskörű minőségi garanciát vállalunk ami a következőket foglalja magában:

 • A munka adekvát módszerekkel, minőségi irtószerekkel és megfelelő technológiával történő, kifogástalan végrehajtását, a tőlünk elvárható legnagyobb gondossággal.
 • Irtáskor a helyszínen tartózkodó legalább egy szakképesített személy jelenlétét.

A második irtás árából megfelelő együttműködés mellett 10%-ot elengedünk. Az esetek döntő többségében, persze ahol még nem szaporodtak el jelentősen, az első alkalommal történő irtás megoldja a problémát. Amikor két irtás sem segít (elég ritka), felvetődhet az állandó visszafertőződés gyanúja: szomszédtól, rokontól, stb.

Az ágyi poloska irtásának menete:

 1. megkeres minket problémájával, tájékoztatjuk a fontos tudnivalókról, és megbeszélünk egy időpontot a felmérésre és/vagy irtásra.
 2. az első irtás elvégzése után már aznap használatba lehet venni a szobát, az irtószerek körültekintően történő alkalmazás mellett emberre nem veszélyesek.
 3. a második kezelés, amennyiben szükséges (szükségességének az oka, hogy a petéket nem tudjuk 100%-osan elpusztítani és az ebből kikelő lárvák már nem biztos, hogy a megfelelő méregmezővel találkoznak) az első kezeléstől számított 14-30 nap múlva esedékes.

Miért válasszon minket, mint poloskairtó szakvállalkozást?

 • diszkrét munkavégzés
 • biztos megoldás
 • munkaidőnk kötetlen, rugalmasan igazodik a Megrendelőhöz
 • biztonságos irtás kényes helyeken is
 • rövid határidővel dolgozunk

Mit tegyen?

 • Ha feltételezhetően használt holmival hurcolta be a poloskát otthonába, azt NE dobja ki, hiszen az már nem "fertőző" forrás, csak a "fertőzött" környezet része, abból az állatok szétvándoroltak, különféle búvóhelyeket keresve.
 • Ha együttműködik velünk és segítőkészen elpakol a lakásban kérésünk szerint, nem csak az eredményességet növelheti, hanem a poloskairtás árát is csökkentheti.

Milyen módszereket alkalmazunk poloskairtásra?

Törekedve a 100%-os alaposságra minden feltételezhető helyen, ahol a poloska búvóhelye, tenyésző-szaporodóhelye, vonulási útja lehet, tartós méregmezőt hozunk létre permetezéssel. A permetléhez speciális adalékanyagokat keverve érjük el a biztos ölő hatást. Fontosnak tartjuk a fejlődésgátló hatású (IGR) készítmények alkalmazását is, hiszen az eredményt biztosabbá teszik és segítenek a rezisztencia kialakulásának késleltetésében is. Ezen kívül ez szelektív beavatkozási pont a rovar életfolyamataiba, ezzel visszaszorítható a non-target (nem célszervezet) mérgezés valószínűsége. Kiűzőszer alkalmazásával a poloska méregmezővel való találkozását biztosabbá tehetjük. Ez történhet hidegköd-képzéssel, füstképzéssel, kiűző aeroszollal, vagy kiűző hatású permetezőszerrel. Elektromos kapcsolók, konnektorok környékén esetleg porozást alkalmazhatunk.
A védekezés módszerének és a megfelelő irtószereknek a kiválasztása mindig az előzetes szemle alkalmával történik.

Ágyi poloska irtás előtti teendők

Amennyiben megrendeli tőlünk a poloskairtási szolgáltatást, részletesen, személyre szabva kapja meg tőlünk ezen információkat. Általánosan a következő indtézkedésekre van szükség:
 • Alapos porszívózás az egész szobában, ágyak környékén is. Javasolt eldobható zsákos porszívóval dolgozni és azt a munka befejeztével külön szemeteszsákban eldobni.
 • Az irtás napján, azt megelőzően az ágyneműt le kell húzni és 60 C fokon ki kell mosni.
 • Az élelmiszereket, italokat, gyógyszereket, cigarettát, bármely olyan dolgot, amivel a vegyszer emberi szervezetbe átvihető az irtás előtt el kell távolítani a szobából.
 • Az ágyneműtartókat, szekrényeket ki kell üríteni. Lehetőség szerint ezeket a tárgyakat a szobán belül kell elhelyezni, de ha a hely nem engedi lezárt zsákokban ideiglenesen a szobából is ki lehet vinni. Az irtás elvégzése után 2-3 órával ezeket vissza lehet pakolni.

Ágyi poloska irtás utáni teendők

 • A szobákba az irtás elvégzése után 2-3 órával (száradás után), valamint alapos szellőzetetést követően szabad belépni. (Légtérkezelés esetén külön tájékoztatást nyújtunk.)
 • A kilincseket, kapcsolókat le kell törölni.
 • Asztalok tetejét, székek ülőfelületét, párkányok tetejét le kell törölni.
 • Ágyak fejtámláját (csak a matrac fölötti részt, ami a fejjel érintkezhet) le kell törölni, de ügyelni kell, hogy a támla és az ágykeret közötti rést össze ne vizezzük, mert ezzel lemossuk a tartós hatású irtószert is.
 • Elől maradt textíliákat ki kell mosni, elől maradt használati tárgyakat le kell törölni.
 • Friss ágyneműt kell felhúzni.
 • Amennyiben a kezelés során irtószerrel szennyeződött/szennyeződhetett valamely élelmiszer, ital, gyógyszer, vagy bármi más, amivel az irtószer emberre, vagy állatra átvihető, úgy ezeket ki kell dobni. Élelmiszereket, italokat, gyógyszereket szennyeződés után felhasználni tilos!
 • Ismétlő kezelésig (amenniyben nincs ismétlő kezelés úgy az irtás után 4 hétig) ahol csak lehet nedves takarítás helyett söprést alkalmazzunk.

 

Garanciavállalás

Maximális együttműködés, és megfelelő időben elvégzett ismétlő kezelés esetén 3 hónap garanciát vállalunk az ágyi poloska visszafertőződésre. Ez magában foglalja az irtás egyszeri, ingyenes ismétlését. Nem foglalja azonban magában az újbóli kiszállási díjat.
Fenntartjuk a jogot, hogy helyszíni felmérés után, az irtás megrendelése előtt, megfelelő tájékoztatás mellett visszavonjuk az időtartam garanciát. Ennek helyi adottságok, visszafertőzödést segítő - tőlünk függetlenül fennálló - tényezők, stb. lehet az oka. Minőségi garanciát ez esetben is vállalunk. Ez magában foglalja:
 • A munka adekvát módszerekkel, minőségi irtószerekkel és megfelelő technológiával történő, kifogástalan végrehajtását, a tőlünk elvárható legnagyobb gondossággal.
 • Irtáskor a helyszínen tartózkodó legalább egy szakképesített személy jelenlétét.

Frissítve: 2019.07.25.


+36 30 220 9884

Kapcsolatfelvétel

UGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE

Képgaléria: Ágyi poloska és nyomai